fredag den 21. juli 2017

Havlíčkobrodskej stolný tenistu bude hnať japonský motor Morizon

posielať s pikantnou príchuťou orientu pre nadchádzajúce ročník získali extraligy stolní tenisti Havlíčkovho Brodu. Za tím STEN marketing HB Ostrov, ktorý bude obhajovať český titul a chystá sa aj na boje Ligy majstrov, sa chystá hrať víťaz tohtoročnej Letné svetovej univerziády v Južnej Kórei, dvadsaťročný Japonec Masataka Morizon.

"Nepovedal by som, že je to exotická posila. Veď dnes je celkom bežná vec, že ​​v Európe hrajú Aziati, "usmieva sa česká legenda stolného tenisu Petr Korbel, ktorý má na príchode nového spoluhráča leví podiel.

" Petr má kontakty so šéfom spoločnosti Butterfly, ktorá nám ponúkla päť japonských hráčov.A Masa, ako mu hovoríme, bol jedným z nich, "líči prezident Brodského klubu Miroslav Jinek. "Bez Petra by s me nemali šancu niekoho takého kontaktovať," doplnil.

"Dostať Japoncov do Česka naozaj nie je nič jednoduché," hovorí tréner Brodského tímu Tomáš Demek. "My sme navyše nechceli, aby musel cestovať z Japonska. Pretože kvôli presunom a časovým zmenám by to bolo veľmi ťažké. Aby prišiel a za dva dni hral zápas, to sa skoro nedá. "

Morizon to má do Česka podstatne bližšie.Ešte v minulej sezóne totiž pôsobil v nemeckom bundesligovom celku TTC Matec Frickenhausen. "Trochu nám prialo šťastie, pretože bundesligový klub z finančných dôvodov skrachoval," líči Jinek. "K dohode potom došlo veľmi rýchlo a my sme spokojní," doplnil šéf Brodského klubu.

Niet sa čo čudovať, v Morizon totiž Brod získal aktuálne 21. hráča svetového rebríčka ITTF. Pritom najlepší český hráč Dmitrij Prokopcov je aktuálne až na 81. mieste.

"Keď sme Masu v marci kontaktovali, bol na 35. priečke. A teraz sa ešte posunul. Takže je vidieť, že je perspektívny, "teší Jinka. "Urobil ohromný skok, pretože v umiestnení od päťdesiateho miesta nahor už sa nejde posúvať tak rýchlo, ako keď hráč okolo 150.miesta urobí jeden dobrý výsledok a zrazu skočí o päťdesiat miest, "uvedomuje si Korbel.

Ani Morizon sa však cestovanie nevyhne. Počas sezóny bude svoj čas tráviť v rodnom Japonsku, kde študuje politické vedy na Meiji University v Tokiu. Sám sa bude pripravovať v nemeckom Frickenhausen, s tímom potom v Ostrave. A domáce zápasy hrá STEN marketing v Havlíčkovom Brode. "Kalendár je naozaj nabitý, budeme to musieť koordinovať," uvedomuje si Demek. "V extralige musí v základnej časti odohrať osem zápasov, aby mohol nastúpiť do play-off. Naviac má povinnosti v škole a v reprezentácii. "

Morizon by sa mal stať jednotkou dvojnásobného slovenského majstra. "Je to taký hnací motor.Tým, ako neustále bojuje, nedá ani j eden loptičku zadarmo, je schopný naše mladé chlapcov strhnúť, "verí Korbel. "Je s ním super komunikácie, čo povie, to platí. Jednoducho profesionál. Naši chlapci by si z neho mali brať príklad, "dodáva Jinek.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar