søndag den 23. juli 2017

Ešte raz zabrať! Sily už dochádzajú, priznávajú českí basketbalisti

"Pôjde čisto o to, kto to ubojuje, získa dôležité balóny, možno niečo trafí z diaľky. Rozhodne hlavne boj, "hovorí Vojtěch Hruban o miznúcich silách.Jan Veselý odchádzal z duelu s Talianskom sa šrám pod okom.

Tomáš Satoranský potom musel do starostlivosti lekárskeho tímu už pred zápasom, kvôli boľavému členku. "Trochu ma to obmedzovalo len na začiatku pri rozcvičovania, ale človek sa nadopujeme prášky a zabudne na to. Nedá sa nič robiť, "hovoril.

Aj najvýraznejší osobnosti národného tímu už toho - ľudovo povedané - majú dosť.

Českí basketbalisti idú v piatok do svojho definitívne posledného duelu na európskom šampionáte, od 18.30 hrajú s Lotyši o 7. miesto a predovšetkým o účasť v kvalifikácii o hry v Riu.A bude to v eľa otázka vôle.

Veď už vo štvrtok večer proti Taliansku hre chýbala sviežosť, iskra. "To tak len nevyzeralo, to tak aj bolo. Sily nám došli, "priznal Pavel Houška. "Nezdobil nás ten rýchly a agresívny basketbal ako doteraz. Navyše sme zle bránili jeden na jedného, ​​zle sme si pomáhali, "ľutoval. A stav fyzického fondu s tým súvisí.

EuroBasket nie je žiadna pohodová akcia s dlhými pauzami. Takto vyzerá kompletný český itinerár: na štart základnej skupiny tri zápasy po sebe, potom deň voľna, následne dva duely a po poslednom z nich po polnoci presun lietadlom z Rigy do Lille. Až tu sa na play-off program málinko rozvolnil…Ale rovnako končí tak, ako začal: tromi duely po sebe.Stredajšie štvrťfinále so Srbmi, štvrtkový súboj s Talianmi, piatkové vyvrcholenie s Lotyši. Poriadny Kvapík!

"Myslím, že pôjde hlavne o morálku," usudzuje Satoranský. "Je vidieť, že veľa tímov už je una vených; ja osobne cítim, že sa únava z predchádzajúcich zápasov kumuluje.Musíme urobiť všetko pre to, aby sme sa dali dokopy a predviedli náš najlepší možná výkon. "

Práve on s Jánom Veselým sú logicky nejvyčerpanější - Česko má len dvoch hráčov ich formátu, to treba Taliani ponúkli štyri podobná esá.

"Saty s Veseláčem hrali v každom zápase veľkú porciu minút a v tomto tempe sa to nedá dlho vydržať, keď idú stretnutie takto za sebou," uznáva Pavel Houška a sebakriticky dodáva: "Potrebovali sme, aby sme im pomohli my chlapci z lavičky. Ale proti Taliansku sa to nepodarilo. "

Vôľa a morálka, to budú podľa očakávaní kľúčové heslá súboja s Lotyši. "Už proti Taliansku veľmi nešlo o basketbalové umenie, ale o to, kto bude viac chcieť v hlave, kto sa s tým lepšie popasuje.Ten tlak zvládli lepšie oni, "uznal Vojtěch Hruban.

Na samý záver turnaja však chcú byť tými, kto zdvihnú posledné zvyšky síl smerom k výhre a vysnívanej olympijskej kvalifikácii, Česi.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar