torsdag den 20. juli 2017

Froome zničil v Pyrenejach konkurencii. Tour vládne o skoro tri minúty

V pondelok, o voľnom dni čítal silná vyhlásenie svojich súperov, ktorí plánovali ofenzívu. Plánovali, ako hneď v prvom horskom dojazde Tour Frooma zosadí, že mu nenechajú toľko priestoru.

Nakoniec bolo na vrchole Pierre-Saint-Martin všetko inak. Britský trieska vyzrel na všetky, privlastnil si etapové prvenstvo a z 12 sekúnd náskoku, s ktorými vstupoval do 10. dejstva závodu, sú zrazu bezmála tri minúty.


Potom zatínal päsť a myslel si: Toto sa podarilo!

"Bol som prekvapený, keď som vo vysielačke počul, ako postupne odpadá jedno veľké bet365 meno za druhým," hovoril Froome v televíznom rozhovore a žiaril žltým dresom aj spokojným úsmevom. "Len ťažko teraz bet365 stavky hľadám slová, je to neuveriteľné.Išli sme ako z učebnice. "

Domáce Pierrick Fedrigo síce myslel tentoraz na najväčší podiel zo slávy, Deň Bastily bol obrie motiváciou pre Francúzov. Veď ich posledný víťazstvo v tak významný deň už je dlhoročné - David Moncoutié sa čoby poslednej radoval už pred desiatimi rokmi.

Lenže aj Fedrigovi muselo byť od začiatku jasné, že 15kilometrové cieľové stúpanie bude scénou veľkého divadla tých najväčších cyklistických hercov.

Deň voľna v Pau nie každému prospel a daň za odpočinok si začala vyberať obete čoskoro potom, čo pelotón vošiel na svahy Pirro-Saint-Martin. Ako prvý vycúval spurter Cavendish, ale od neho sa to dalo ešte čakať. Po ňom však pri šla ďalšia a oveľa prekvapivejšie mená.

Bardet, vlani šiesty muž Tour.Chvíľu po ňom nestačil ďalší z mužov AG2R Péraud, druhý muž minulého roka. Vlani tretieho Pinot taky nestihol deň v top forme.

Zato Holanďan Gesink, 15. muž klasifikácie Tour, sa pustil do útoku a razom si na skupinu favoritov vybudoval 20sekundovou výhodu a 11,5 kilometra pod vrcholom ukončil putovanie Fedriga .

Vtedy sa v rádiovom okruhu ozvala šokujúca správa - Nibali Lach, obhajca odpadol.

K vrcholu stále zostávalo 10,5 kilometra, keď Nibali vypadol zo skupiny az brady mu kvapkal pot vyčerpania . "Teraz začína nová Tour," vyhlasoval sebavedome na štarte a toľko sa tešil do hôr.Lenže teraz klopil hlavu a tušil, že tu možno definitívne stratil aj poslednú nádej na druhý maillot jaune.

"Nie som ani mladší brat minuloročného Nibaliho," zhrnul potom Talian svoje trápenie.

Bleskovo potom jeho odstup r ástol a nepomohlo ani to, že sa k nemu stiahli dvaja bodyguardi. Na utrpenie talianskeho žraloka nenašli recept. Bezmála 4,5 minúty nabral v etape a v súčte s tými predchádzajúcimi ich na 10. pozíciu stráca skoro sedem.

Rovnaké dráma sa však odohrávalo vyššie na kopci, kde mal Froome k ruke ešte stále austrálskeho parťáka Porta.A keď známky slabosti odhalil tiež Španiel bet 365 Contador, kapitán Tinkoff-Saxo, dvojka v čiernych dresoch nemilosrdne stúpla na plyn a tiež pistolníkův deň sa premenil v utrpení.

"Necítil som sa nijako úžasne, zle sa mi dýchalo a…Proste to nebol môj deň, "priznal Contador.

Len Kolumbijčan Quintana z Movistar s Van Garderen, jednotkou BMC, viseli za zadným kolesom Frooma a pasívne čakali, čo sa bude diať ďalej. A že sa dialo. Američan nestačil a vpredu zostala len silná trojka. Takto až do cieľa? Šesť kilome trov k nemu ostávalo. Froome však zavelil k ataku. Bola to demonštrácia sily? Alebo snáď snaha vytvoriť si vankúš náskoku?

Quintana, ten slávny vrchár z Ánd, neskutočné frekvenciu nestačil.Sedel na špičke sedla, točil ťažký prevod, potom postojačky skúšal akcelerovať. Márne. Britský Habán mizol za zákrutou, letel pre prvenstvo. Na cieľovej čiare, kde naviac bet365 bonus pozbieral bonifikační sekundy, zdvihol ruky a mohol si vyniknú.

Quintana stratil 1:04 minúty.
Valverde - 2:01 min.
Desiaty Van Garderen 2,5 minúty.
A Contador bez deviatich sekúnd 3 minúty.

"Chlapci predviedli fantastický závod," chválil žltý Froome. "A ja som v siedmom nebi, že som tú prácu dokázal dotiahnuť."

bet365 mobil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar