tirsdag den 11. april 2017

Viceprezident Monaka Vadim Vasiljev vyzerá skvelé zajtrajšky

K ďalšiemu zo série exkluzívnych rozhovorov si reportéri servera ligue1.com prizvali pána Vadima Vasiljeva, viceprezidenta kniežacieho klubu a pravú ruku majiteľa Dmitrija Rybolovlev. Reč prišla na PSG, Radamel Falcao aj blízku budúcnosť…
Víkendová výhra 3: 2 na pôde Lyonu bola síce kontroverzné, ale z tabuliek už ju nikto nevymaže - a Monaco sa vďaka nej udržalo v boji o titul, hoci iba teoreticky. Ako dôležitejšie sa momentálne javí poistenie druhej priečky zaisťujúce priamy postup do Ligy majstrov.Na vedúci PSG stráca tím kouča Claudia Ranieriho osem bodov, a Vasiliev priznáva, že medzi oboma súpermi stále zíva veľká priepasť.
"Nesnažíme sa len kopírovať to, čo robí Paríž," upozorňuje funkcionár. "Máme svoj vlastný projekt. PSG samozrejme rešpektujeme, ale sústredíme sa sami na seba." Zatiaľ ide všetko podľa plánu - od nástupu miliardára Rybolovlev v roku 2011 sa Mon aco dokázalo zdvihnúť z dna druhej najvyššej súťaže až tesne pod vrchol Ligue 1.
"Bolo to jednoduché rozhodnutie, pretože on miluje futbal, miluje Monaco, býva tu…Celé to dáva zmysel, " rozhovoril sa Vasiljev o pohnútkach svojho nadriadeného. " Pochopiteľne išlo o veľkú výzvu, prevziať klub, ktorý bol v Ligue 2 pomaly na zostup, a vytiahnuť ho späť na priečky, kam skôr patril . Monaco má veľkú históriu. "
Vasiliev bol do súčasnej funkcie dosadený ešte len vlani v januári, a jeho úlohou je privábiť na Riviéru hráča tých najzvučnejších mien. " Začiatky boli ťažké. Každý má rád Monaco ako skvelé miesto na bývanie, ale presvedčiť tie najlepšie, aby k nám naozaj prestúpili, aby boli ochotní spojiť svoje meno s naším projektom a s ambíciami nášho prezidenta, nebol žiadny med.Kľúčovým bodom zlomu bolo samozrejme angažmán Radamel Falcao, " odkrýva viceprezident.
Kolumb ijský Suter vyšiel ruskej vlastníkmi na astronomických 60 miliónov Euro; rekordný prestup sa odohral v lete 2013, ktoré bolo vo Francúzsku po všetkých stránkach prelomové . Len samotné Monaco posilnilo káder o 12 hráčov za celkovú sumu 170 miliónov. Iba jeden z nich sa však mohol stať symbolom, vlajkovou loďou novej éry ..
"Pán prezident investoval do toho prestupu veľa času, s Falcao sa párkrát zišiel aj osobne. Musím povedať, že nám veľmi pomohol aj princ Albert, ktorý Radamela prijal vo svojom paláci a zohral veľkú úlohu v presvedčení ako jeho samotného, ​​tak i jeho ženy.Dal im najavo, že majú v Monaku dvere dokorán, " opisuje vďačný Vasiliev. " Keď už sme mali Falcao, respektíve keď už sme vedeli, že jeho prestup dotiahneme do konca, bolo potom oveľa jednoduchšie nalákať aj ostatní . To bol ten okamih, kedy sa všetko dalo konečne do pohybu, " spomína.
A Monaco posilnilo skutočne excelentne - na Stade Louis II zamierili postupne Joao Moutinho, James Rodríguez, Éric Abidal alebo Jérémy Toulalan. všetky tieto hráčov priviedol práve Vasiljev, a vďaka ich schopnostiam a talentu sa Francúzsko rýchlo naučila brať ambiciózneho nováčika vážne.Okrem boja o titul postúpilo AS tiež do štvrťfinále Coupe de France.
Obrovskou zásluhu na prebiehajúcej sezóne má samozrejme aj kouč Ranieri. "Vedie si naozaj dobre. Dostal k práci tím, ktorý zažil naozaj veľa zmien, a vďaka veľkému množstvu posíl bol neodohranie a nesúrodý - máme hviezdne hráča, mladíkov, hráča hŕbu národností.On z nich dokázal urobiť naozajstný tím, čo v takejto situácii nie je nikdy jednoduché, " chvália Vasiliev talianskeho stratéga.
Ohľadom Falcao sa však čoskoro vyskytli problémy - podľa niektorých špekulácií mala kolumbijská superstar vyjadriť svoju nespokojnosť a túžbu odísť do niektorého z väčších k lubov (hovorilo sa o záujme Realu Madrid alebo Chelsea). "Veľa ľudí nedokázalo pochopiť, prečo ide taký hráč do tímu, ktorý nehrá Ligu majstrov," uznáva Vasiliev. "to boli tiež dôvody tých zvestí - ľudia na to neboli zvyknutí, tak začali hľadať zámienky. Musím ale povedať, že Falcao sa s celou touto situáciou vyrovnáva veľmi profesionálne, klubu je úplne oddaný.Môžem to potvrdiť, sme si celkom blízki, " pokojní vášne ruský obchodník.
Ani po sezóne sa vraj nedá očakávať Kolumbijcův odchod za lepším. " Samozrejme že zostane u nás. Teraz je zranený, ale lieči sa veľmi rýchlo a už sa nemôže dočkať návratu na ihrisko. Možno dokonca stihne aj svetový šampionát - to neviem. Čo ale viem, je, že budúcu sezónu rozohrá v našich farbách, " je presvedčený Vasiliev.
Pri Falcaově absencii získalo Monaco v januári hviezdnu náhradu - niekdajší najlepší strelec Premier League D imitar Berbatov zapadol do tímu perfektne a teraz je to práve on, kto svojimi výkonmi, bránkami a asistenciami ničí súperov. Naposledy to odniesol práve Lyon.Aj cez ďalšie trefu do čierneho však Vasiljev trvá na tom, že dni bezuzdného míňanie sú už minulosťou.
"Minulé leto sa už nebude opakovať. Museli sme veľa investovať, aby sme všetko uviedli do pohybu a odštartovali plánovaný projekt. Samozrejme že budeme tím aj naďalej vhodne dopĺňať, stále to nie je úplne ideálne, ale prezidentovou myšlienkou nie je pokračovať v rozhadzovanie, " načrtáva Rybolovlevův protézy plány pre ďalšie prestupová okna.
A čo tohtoročná sezóna?Dokáže sa Monaco ešte vyšvihnúť na prvú priečku, alebo je spokojných so súčasnou pozíciou? "Myslím, že musíme byť realistickí," podotýka Vasiljev. "Súčasní vlastníci PSG preberali klub, ktorý predtým skončil štvrtý v prvej lige, pán Rybolovlev zachr ánil Monaco pred zostupom do tretej. To je obrovský rozdiel. Paríž má silný tím a je logické, že sú teraz na čele. Najväčšiu radosť máme z toho, ako do seba všetko postupne zapadá a ako všetko, krôčik po krôčiku, speje k nášmu cieľu, " uzavrel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar